top of page
Image by Souvik Banerjee

SEO

Search Engine Optimization (ook wel SEO of Zoekmachineoptimalisatie genoemd) is een verzameling van werkzaamheden die er voor zorgen dat jouw site hoger in rang komt te staan in zoekresultaten. 

Hierbij kun je denken aan zoekmachines als Google, Bing, Yahoo etc. Websites met de hoogste rang staan bovenaan en zullen daardoor natuurlijk eerder bezocht worden door potentiële klanten.

De bezoekers die op jouw site terecht komen zonder dat je betaalt om in beeld te komen, wordt ook wel organische traffic genoemd. En SEO zijn alle activiteiten die onderneemt om organische traffic te genereren. 

All About SEO

Wij delen onze SEO activiteiten in drie pilaren in. 

  1. On Page SEO: Allereerst gaat het natuurlijk over de content, wat er allemaal over het onderwerp of zoekterm op je site staat. Als jij in een zoekmachine gevonden wilt worden als iemand zoekt naar "doucheputje ontstoppen", dan is het belangrijk dat de content, tekst en plaatjes op jouw site over het ontstoppen van een doucheputje gaat. Daarnaast zijn zaken als de structuur en opmaak van je site ook heel belangrijk. EN als dat goed geregeld is, leggen we dat heel duidelijk en goed uit in de Meta-beschrijving zodat de zoekmachines weten wat er op de site te vinden is. 

  2. Off Page SEO: Dan is het ook belangrijk dat er wordt gewerkt aan de mogelijkheden die je niet (direct) op je site ziet. Off-page SEO bestaat uit het verzamelen van externe links naar een website om de website- of domein autoriteit te verbeteren. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd.  

  3. Techniek: Tot slot is de techniek ook heel belangrijk. Zoekmachines verwijzen mensen graag door naar sites waar de gebruikerservaring goed is. Als een zoekmachine mensen doorstuurt naar een site die niet veilig is of veel te lang nodig heeft om te laden, lopen zij het risico dat mensen voortaan een andere manier gebruiken om informatie te zoeken. Daarom zijn zaken als je laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en de beveiliging ook erg belangrijk. 

Image by Stephen Phillips - Hostreviews.co.uk

SEO Consult

Image by Austin Distel

Linkbuilding Kopen

Image by Diggity Marketing

Linkbuilding Advies

Grafisch ontwerper

Site herontwerpen

bottom of page